Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre i Dragør

Transport for rejseplansnørder

Det er kendt, at det er besværligt at komme frem og tilbage fra Dragør, specielt i yderperioderne.


Mindre kendt er det måske, at man (forholdsvist) nemt kunne forbedre mulighederne med bedre information.


Den kan forbedres, hvis Rejsplanen, omsider kunne integrere metro og tog i lufthavnen ordentligt i systemet. Dette er, efter min opfattelse, aldrig for alvor sket.


Hvis man spørger på ’Dragør-Lufthavnen’, så får man ganske rigtigt bus 35 ad kystvejen, men spørger du Dragør til alle andre destinationer inkl. metro og togstationer, får man ofte alle mulige omveje med 350 og andet via Sundbyvesterplads, Tårnby Torv og DR-huset, og i visse tilfælde endda dirigeret frem og tilbage mellem f.eks. Tårnby Torv og lufthavnen.


Uanset tidspunkt på dagen, så er metro og tog knudepunkter bedre end forbindelser med mange via punkter til temmelig mange destinationer. Det er ’bare’ et spørgsmål om at give denne rute prioritet over de andre i Rejseplanens system, hvilket kræver at man indser, at Lufthavnen er et trafikknudepunkt med flere muligheder end Tårnby Torv og andre via punkter. Med andre ord – jo hurtigere man slipper væk fra busnettet og over i tog og metro jo bedre.


Rejseplanens kommentar er, at brugerundersøgelser viser, at man vil have alle valgmuligheder serveret. I øvrigt har de følgende tilføjelse:


’Vi er dog i gang med et forsøg sammen med Nordjyllands trafikselskab, hvor vi dels inkluderer andre mobilitetsformer end den kollektive fx GoMore og taxa, og hvor det bliver muligt selv at sortere resultatet efter varighed, afgangstid og pris.

Hvis det bliver en succes er der overvejelser om at udrulle det til hele landet.’


Altså direkte bus fra både Sydstranden og Dragør Midt til lufthavnen, tak.


Niels Bloch


Kandidat for Radikale Venstre i Dragør.